Kuluva viikko on saanut
minut monesta syystä olotilaan ”eniten vituttaa kaikki”. Lauantaiaamuna täytin maailman
parhaan vaimon roolin antamalla miehen nukkua pitkään, (tuli töistä kotiin noin
klo 02.00) ja keitin vielä aamukahvit. Siinä vaiheessa negatiivinen energia
alkoi olla huipussaan ja painelin kuntosalille tekemään kunnon hikitreenin.
Siihen saa ihmeen hyvin purettua energiaa, sitä negatiivistakin. Sen verran
kiukkua oli sisällä, että joogaan ei mieleni millään tyyntynyt. Hikoilu teki
tehtävänsä ja kotiin palasi huomattavasti tasapainoisempi vaimo.
Seuraavaksi vuorossa oli
perinteinen viikonloppu pähkäily, mitä tänään syötäisiin. Sää on mitä mahtavin
ja koska koko perheellä on vapaa viikonloppua, päätettiin lähteä lounaalle ulos.
Koko poppoo fillareiden selkään ja kohti Alppilan Weeruskaa. Kyseisen ravintolan
keittiössä mieheni on häärännyt joitakin vuosia sitten. Ravintola taas on tuttu
koko perheelle. Paikka oli sitten viime käynnin saanut uuden kivan leikkipaikan,
eli sinällään ravintolaan on entistä helpompi mennä lastenkin kanssa.
Weeruska on aika klassinen
lähiöravintola/pubi, jossa saa perushyvää ruokaa ja palvelua. Ruokalista on niin
laaja, että varmasti jokaiselle löytyy jotain. Tosin hieman pettymys oli, että
neljän hengen pöytäseurueemme sai pöytäänsä yhden ruokalistan ja yhden lastenlistan?
No näppäränä tyttönä koppasin viereisestä tyhjästä pöydästä listan itselleni.
Perusvarma valinta on aina ollut pizza johon tälläkin kertaa mieheni kanssa
päädyttiin. Vaikka lastenlista oli pitkä, punahilkan pihviä, norsunkorvaa ja totta
kai nakit ja muusi, ei lapsiemme makuhermoja miellyttänyt mikään. Heidän
varmaksi valinnaksi löytyi peruslistalta muikut ja muusi.
Lasten kanssa ravintolassa
käynti on yleensä aikamoinen seikkailu. Onneksi yllätyksiä on yleensä sitä
vähemmän mitä isommiksi lapset kasvavat. Enää ei tarvitse imettää kesken
ruokailun. Olen aina imettänyt julkisesti, eikä tiedossani ole kenenkään
ruokahalun menetys, minusta se vaan on maailman luonnollisin asia. Kakkavaippojen
vaihto ei ole se iloisin vaihtoehto kesken syönnin, eikä voi jättää pesemättä,
muuten kukaan ei syö. Kitinää ja nitinää tietysti aina mahtuu, milloin ruoka
tulee, saako jälkiruokaa, milloin lähdetään jne. Yritämme kuitenkin kasvattaa
lapsistamme ruoan ja ruokakulttuurin arvostajia syömällä myös ulkona.
Pyrimme välttämään
pääsääntöisesti ravintoloita joissa on leikkipaikka. Leikkipaikat tuovat helpotusta,
mutta samalla opettavat lapsille yhdistämään leikkimisen ja ruokailun. Kyllä ne
muksut oikeasti jaksaa istua siellä hienommassakin ravintolassa kun pitää
mielenkiintoa yllä kertomalla ruoasta, sen valmistuksesta ja ravintolasta.
Joissakin ravintoloissa olen vähän kokenut nihkeää fiilistä kun astuu lasten
kanssa sisään. Pelätään lasten huutavan ja riehuvan vaikka yleensä humalassa
olevat aikuiset hoitavat tämän puolen loistavasti. Ja ihan pikku vinkkinä
ravintoloitsijoille, mistä luulette uusien kulinaristien löytyvän jos lapsia ei
siihen kasvateta.
Ihanaa on ollut huomata,
että yhä useampi ravintola on huomioinut lapset muullakin kuin sillä
iänikuisella nakit ja muusi vaihtoehdolla. Toissa kesänä kävimme perheen kanssa
Tanskassa ja monessa ravintolassa lapset oli huomioitu erinomaisesti. Yksi australialainen
ravintola oli luonut lapsille jopa oman juomalistan hienoine drinkkeineen. Siinäpä
vinkkiä Suomeenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti